Striptease är enligt svensk lag tillåtet. Detta vill nu flera socialdemokarter ändra på, och föreslår därför en lagstiftning mot striptease.

I Kiruna har den socialdemokratiska distriktskongressen redan fattat beslut om att driva frågan om lagstiftning mot strippklubbar vidare. Motionen som antogs av kongressen kommer skickas uppåt i det politiska systemet med hjälp av Norrbottens socialdemokratiska riksdagsledamöter. I motionen skriver man:

"Bakom falska skyltar och skum belysning döljer sig välfyllda spritbarer och privata bås där kvinnor beskådas som objekt. Klubbarna drar inte sällan till sig andra ljusskygga verksamheter, såsom människohandel, prostitution och narkotika, för här finns pengar att hämta."
I Åre drivs frågan av Anna-Caren Sätherberg (S). Hon säger till Ltz.se:

"Jag vill lyfta frågan om lagstiftning mot striptease i partistyrelsen."
"Jag tror inte frågan har debatterats sedan åttiotalet. Island, som har världens bästa jämställdhet, de har klarat av en lagstiftning mot det här."
http://www.ltz.se/jamtland/are/vill-ha-lag-mot-strippklubbar
http://www.socialdemokraterna.se/Webben-for-alla/Partidistrikt/jamtland/Vart-parti/Nyheter/Anna-Caren-Satherberg-ny-regionalpolitisk-talesperson/