Betalsystemet PayPal, som på många sätt revolutionerat e-handel genom sin enkelhet, slutade med att hantera porrsajtsbetalningar år 2003. Nu följer kreditkortshanterarna Card Service International i samma spår.

Då PayPal meddelade att man inte längre hade för avsikt att sköta transaktioner för företag som tillhandahåller porr eller sextjänster på nätet, trodde många att det kraftigt skulle undergräva marknaden. Men så blev inte fallet. Så länge det finns kreditkortsföretag som hanterar kortbetalningar på nätet, kommer porren att kunna säljas. Eller...?

I slutet av juni upphör företaget Card Service International med sina tjänster gentemot sajter med sexuellt/pornografiskt innehåll. Ägarna till de största sexsajtsystemen börjar nu smått oroa sig för att de större korttillhandahållarna, som t.ex. Visa, ska dra sig tillbaka. American Express gjorde det redan år 2000.

Det är inte bara associationen med snusk och snask som irriterar kortföretagen. Det förekommer även i tämligen stor utsträckning att folk som varit inne och surfat på sexsajternas betalavdelningar och snabbt laddat ned filmer och bilder, sedan hävdar att de inte godkänt själva korttransaktionen. Kreditkortsföretagen blir då tvungna att betala tillbaka summan till kunden.

http://www.storyhunters.com/skintalk/archives/000985.html