I Skottland kan man nu få åtnjuta rakning, klippning eller rent av massage av barbröstade unga kvinnor på salongen ”A Bit Off The Top”. Inte helt oväntat rasar feminister mot den nya salongen. De fruktar naturligtvis främst att den ska bli en framgång, något ägarna å sin sida hoppas starkt på.

Religiösa grupper i Skottland samt organisationen ”Scottish Women Against Porn” demonstrerar nu mot företaget Urban Group, som äger salongen. Urban Group har utbildat före detta ”lap dancers” och strippor till att bli frisörer och de har även fått utbildning i klassisk massage. Målet är att få män att kunna koppla av ordentligt, oavsett om det handlar om att titta på bröst, bli rakad, få en ny frisör eller kanske genuint kunna koppla av med en rejäl massage.

Det faktum att kvinnorna arbetar barbröstade tycks vara det som upprör mest. ”Vi är chockerade över det här. Det är fruktansvärt förnedrande för kvinnor. Det är en förolämpning att framställa det som naturligt att en kvinna ska vara halvnaken då hon ska klippa någon…”, menar skotska politikern Sandra White. Urban Group och salongen ”A Bit Off The Top” kan dock konstatera att bokningen av tider redan nu går bra.