Den 1:a maj blir inte bara en dag av politiska demonstrationer på Stockholms gator. Nu tar även den nybildade pro-cannabis-rörelsen ”NORMAL” till marschkängor, banér och högtalarsystem. Syftet? Att väcka uppmärksamhet och skapa debatt kring en mycket kontroversiell och ständigt fråga – legaliseringen av Cannabis.

NORMAL – Svenska Nationella Organisationen för Reformering av Marijuana-Lagstiftningen – är en nystartad organisation vars mål är att skapa debatt kring frågan om Cannabis vara eller inte vara. Europa är splittrat på ytan i frågan, men då England nyligen ”graderade” ned Cannabis på straffskalan väckte det ytterligare hopp hos Cannabisförespråkarna.

Som ett led i presentationen av organisationen och dess arbete, arrangerar man en marsch den första maj i Stockholm. Bland talarna finns bl.a. Frihetsfrontens ordförande Henrik Alexandersson. Marschen sammanfaller med liknande manifestationer runt om i världen.

Information från NORMALs hemsida:

Stockholm - Hötorget
klockan 16:00 den 1 Maj 2004!
Den första lördagen i maj gör legaliseringsvänner världen runt gemensam sak, de går samman i en enorm manifestation. Varför ska vi här i Sverige vara sämre? Därför arrangerar Svenska NORMAL den första upplagan av Million Marijuana March i Sverige. Det är dags att ta ställning, det är dags att kliva upp på barrikaden.
Talare och musik, ta gärna med farmor! Välkomna!
(Talarlista och program kommer snart.)

Regler för deltagande:

- Vi håller oss till sakfrågan -legalisering av cannabis, inga andra politiska eller religösa budskap.
- Inga rånarluvor eller liknande maskering. Måste ni tvunget ha maskering så var kreativa, ett löv för ansiktet eller ett par solglasögon duger.
- Vi har för avsikt att följa rådande svensk lagstiftning under arrangemanget och det hoppas vi att alla respekterar. (M.a.o. ingen cannabis och inget våld eller skadegörelse.)

http://www.normal.nu/index.php?page=events