Efter de överdådiga framgångarna med svenska Melodifestivalen hamnade SVT mer eller mindre direkt i ett obekvämt baksug. Orsaken? Sajten "melodifestivalen.net", ej att förväxla med officiella "melodifestivalen.com". Innehållet på denna "piratsajt" har lett till en mardrömssituation för direktris Jutterström och SVTs styrelse.

Lars Bergkvist, som registrerade domänen "melodifestivalen.net" vägrar uppenbarligen att lyssna på SVT-juristernas hot, något som naturligtvis spätt på SVTs aggressivitet. De hävdar varumärkesintrång, vilket knappast kan förnekas av någondera part. Bergkvist tycks fortfarande mest förvånad över att SVT inte erbjudit honom en förliknings- eller överlåtelsesumma för den kontroversiella domänadressen. Så länge inte detta sker kommer han bara att byta server om SVT skulle lyckas med att få sajten stängd.

- Jag tycker att SVT skulle ha skyddat sig genom att köpa domänen när den var ledig, menar Bergkvist. När dom sedan upptäcker sitt misstag och att melodifestivalen snart står för dörren och flera tusen människor går in på min sida skickar dom kärleksbrev och tror att dom kan skrämma mig att ta ner sidan, detta kommer jag inte att göra. SVT lyckades få min leverantör i Australien att kasta ut oss men till ingen nytta, vi flyttar bara runt sidan till andra ställen. Tycker det hade varit smartare att ge mig ett bud på sidan.

Med den stora festivalen i Istanbul i faggorna, är det uppenbart att SVT inte vill ha någon som helst negativ uppmärksamhet kring det som alla trodde var en total framgång på alla nivåer. Lars Bergkvist är uppenbarligen en av dem som hellre ser att folk surfar till "melodifestivalen.net " än ".com".

Avgör själv vilken som är roligast!

http://www.melodifestivalen.net
http://www.melodifestivalen.com