Den senaste månaden har inneburit ett uppsving av antalet uppmärksammade hackade webbsidor. IT-företag i Indien, amerikanska militärorganisationer och många andra har funnit sig offer för massiva attacker av denna typ av "nät-terrorism".

I början av mars hackades en mängd amerikanska myndighetssajter. En hacker vid namn "Sala14" tog sig in på en av amerikanska flottans webbplatser och skrev "No Capitalism, No Europé, No USA, No war". En annan likasinnad, "Apocalypse", tog sig in på en annan av flottans webbsidor. Han la ut en text till stöd för hackaren Adrian Lamo och påpekade att hackers i själva verket hjälper mjukvaruindustrin i det att de väldigt aktivt och konkret pekar på fel och brister i befintlig programvara och i säkerhetsrutiner.

Dessa hackers kommer enligt uppgift från Brasilien, och det finns fler exempel under mars på annan brasiliansk aktivitet, speciellt gentemot amerikanska militärsajter.

I Indien har det blivit populärt att hacka IT-företags webbplatser. I början av mars tog en hacker helt och hållet över en server i Hyderabad med webbplatser från hundratals olika företag. All information raderades, av hackern som kallade sig "TimeOut".