Som ett led i arbetet för ökad åsikts- och yttrandefrihet, startade Flashback under 1990-talet en egen nyhetsgrupp på usenet, kallad "alt.flashback".

Fria diskussioner om allt mellan himmel och jord, utan moderatorer eller någon som helst form av censur, attraherade dock inte alla. Det dröjde inte lång tid förrän flera av Internetleverantörerna drog öronen åt sig, och valde att plocka bort gruppen från sitt utbud.

Till skillnad mot webbsidor (som finns på "World Wide Web"), så går det att neka nyhetsgrupper. En Internetleverantör väljer själv vilka grupper som ska ingå i abonnemangets utbud. Väljer Internetleverantören att blockera tillgången till gruppen, så kunde du tidigare inte få access till den, (förutsatt att du inte köpte tjänsten "ocensurerad usenet" från någon annan Internetleverantör.) Nu behöver du inte ha dessa problem längre, tack vare Google!

Allt man behöver göra nu för att exempelvis komma in på "alt.flashback" är att gå till http://www.google.se, och klicka på "grupper". Därefter kan du söka "alt.flashback", och vips kommer alla inlägg upp.

Bland rubrikerna på "alt.flashback" hittar vi exempelvis:

- Pepparspray säljes!
- Uppsnappat från polisradion, Stockholm
- Viagra 100 mg säljes
- Länk till prinsessporren
- Svartskallenytt!
- Svartmäklare
- Piratkort och digital-TV
- Kalla fakta från anarkistisk nyhetsbyrå

Och så vidare ... Sammanlagt 26 600 inlägg!!!

"Information wants to be free!"