I början av oktober avslutade Rolling Stones sin senaste årslånga världsturné, ”Licks”. Man räknade med kassarekord, men i veckan tillkännagjordes den ekonomiska sammanräkningen. Visserligen en gigantisk omsättning på närmare 2,4 miljarder kronor, men deras egen ”Voodoo Lounge”-turné 1994-1995 har fortfarande rekordet med en intäkt på ca 2,5 miljarder kronor.

Rollings Stones lär dock knappast vara besvikna. Man spelade på arenor, mellanstora ställen och små klubbar, allt för att hålla energin igång och tillfredsställa både olika typer av publik och, får man förmoda, sig själva. Även om det varit fulltsatt på de flesta ställena, borde i alla fall vinsten bli högre om man kategoriskt håller sig till jättearenor. Men den stora industrin, med chefsekonomen Mick Jagger i spetsen, rullade på genom världsdel efter världsdel på scener av olika storlekar. Man räknar med att 3,4 miljoner människor såg Rolling Stones på denna turné!

Hur mycket av omsättningen som utgör vinst är nog för tidigt att säga. Turnéproducenten Michael Cohl meddelar dock att både han och bandet är redo att arbeta på eventuella nya turnéprojekt redan 2005. Frågan är hur medlemmarna ska hinna göra av med alla pengar?