Den japanska porrindustrin lockar många till sig, allt från folk som vill arbeta med inspelning, teknik, redigering, marknadsföring till de som vill bli stjärnor. I veckan hölls en stor tävling i Tokyo där 9000 hoppfulla tjejer gallrades ned till 12.

Vinnaren, 19-åriga servitrisen Haruka Mizuki, uttryckte stolthet och glädje när hon väl vunnit. I vinsten ligger förutom 300.000 Yen också möjlighet att få kontrakt med stora videoföretag. ”Det känns hedrande att ha blivit utvald bland så många tjejer...”, förklarade hon. ”Jag kommer göra allt jag kan för att leva upp till förväntningarna.”

En av hennes medtävlare, Emi Kuroda, skrek ut till den månghövdade publiken i sluttävlingen att hon vill bli porrstjärna för att hon vill ha så mycket sex som möjligt. Men det uttalandet bet varken på publiken eller juryn, som motiverade sitt vinnarval med Haruka Mizukis ”charmerande leende”.

Nyligen skrev vi om den amerikanska porrstjärnan Mary Careys dokusåpa om tjejer som vill bli porrstjärnor (börjar sändas i januari 2004 i USA). Det verkar inte helt osannolikt att även Japan kan få sin egen dokusåpa om ämnet. Den nationella tävlingen Haruka Mizuki vann följdes av ett enormt stort mediauppbåd. Gränsen mellan ett före detta stigmatiserat fenomen och en övergripande dyrkan av kändisskap och underhållning tycks lika utsuddad i Japan som överallt annars.