I väntan på Traci Lords självbiografi ”Underneath it all” kommer nya uppgifter om den mytomaniska f.d. porrstjärnan som på eget bevåg gav sig in i branschen vid 15 års ålder.

Då Traci Lords fyllde 18 och därmed blev myndig, hade hon redan varit med i 70 porrfilmer på film och video. Många av dessa var producerade och regisserade av henne själv.

När det sedemera uppdagades att hon arbetat under förfalskad identitet och ålder, och att hon alltså varit minderårig hårdporraktris, tvingades producenter och distributörer dra in samtliga produkter från marknaden, något som kostade dem miljontals dollar.

Lords drev vidare och har sedan mitten av 80-talet varit med i ett stort antal vanliga filmer och TV-shower samt spelat in en skiva, ”1000 fires”, tillsammans med den engelska gruppen Juno Reactor. Om sitt förflutna har hon inte velat prata nämnvärt mycket, men hennes stadiga popularitet har nu fått henne att skriva en biografi som kommer senare i år.

Branschen och en hel del advokater och åklagare väntar med spänning. Om hon medger sina förfalskningsbrott kan åtal komma att väckas, något som egentligen borde gjorts redan på 80-talet. Att många i porrbranschen från den tiden inte stämt aktrisen kan man misstänka har att göra med en ansenlig egen mängd smutsig byk.

En intressant intervju med Lords från 1985 finns att läsa och höra på: http://www.avn.com/index.php?Primary_Navigation=Articles&action=View_Article&Content_ID=33440