En av de klassiska amerikanka herrtidningarna, Penthouse, och dess grundare Bob Guccione, befinner sig i finansiell snålblåst och många ser en konkurs som enda vägen ut för det som en gång var ett osedlighetens imperium.

Då Guccione 1969 startade sin tidning, var det för att konkurrera på den marknad Hugh Hefners Playboy öppnat så enormt framgångsrikt. Tidningen var ett slags mellanting mellan Playboy och den något senare, och då betydligt mer provocerande, Hustler Magazine.

Under det senaste decenniet har dock stora förändringar skett på marknaden. Internet och dess framgångsrika lansering av pornografi har distinkt påverkat den gamla herr- och porrtidningskulturen och samtliga förlag, stora som små, har kunnat betrakta de en gång så fenomenala försäljningssiffrorna minska katastrofalt. Då Penthouse var på toppen i mitten av 70-talet såldes ca fem miljoner exemplar av varje nummer av tidningen. Idag ligger den stilla på ca en halv miljon exemplar.

I perioden mellan april och maj kom inga nya nummer och julinumret har hanterats sämre av de mycket marknadskänsliga tidningshandlarna över hela USA. Penthouse råa ton och mycket explicita bildserier har också under de senaste åren fått många annonsörer att tröttna.

Den nedåtgående spiralen har naturligtvis påverkat Gucciones ekonomi. Hans hus i New York, ett av de största privata hemmen på Manhattan, hotas nu att tas över av kreditorer som vill ha närmare $15 miljoner av Guccione och hans förlag.