Sveriges nye snusktrubadur, Björn Rosenström, har på många sätt med ansvar (?) axlat manteln och arvet efter Eddie Medusa och Onkel Kånkel. Nyligen uppmärksammades hans låt ”Prästens bekännelse” t.o.m. i Aftonbladet.

Låten handlar om en präst som lever för sitt rökheroin och för att smitta sin diakonissa Ann-Kristin med könssjukdomar. Då den släpptes på EPn ”Hultsfredsfestivalen” och uppmärksammades reagerade bl.a. biskopen Caroline Krook och Aftonbladet starkt. Man fann texten stötande och undrade hur det kan vara möjligt att sådant släpps på skiva.

”Mitt liv stavas fitta och rökheroin, får jag presentera ett perverst prästasvin. Mitt liv stavas fitta och rökheroin, och jag har spridit smitta uti Ann-Kristin." Texten censurerades dock i Aftonbladet: Ordet ”fitta” fanns inte med... Uppenbarligen ett mer kontroversiellt ord än ”Rökheroin” på Aftonbladets redaktion!

Ikväll, den 3/7, spelar Björn Rosenström på Törebodafestivalen och ett antal vidare spelaningar är planerade för resten av sommaren. Svensk sommar, regn, fylla, bondetraditioner... Vad gör bilden mer komplett än en frispråkig snuskhummer med tonårshumor?

http://www.rosenstrom.com