Webbplatsen DontDateHimGirl.com har hamnat i blåsväder. Syftet med diskussionsforumet är att avslöja män som bedrar sina flickvänner och varna andra tjejer för dem. Men nu har webbplatsen åtalats.

En av männen, Todd J. Hollis, som diskuterats på forumet hävdar att en del användare postat ärekränkande uttalande om honom och stämt webbplatsens ansvariga för förtal.

Webbplatsen får dock stöd av Electronic Frontier Foundation (EFF) som anser att domstolen i Pennsylvania, där fallet avgörs, bör ta tillbaka anklagelserna mot webbplatsen.

Man menar att ägaren, Tasha Joseph, inte kan hållas ansvarig för kommentarer skrivna av andra, med hänvisning till en lag som skyddar interaktiva Internettjänster från ansvar för att uppmuntra fri diskussion och debatt.

I detta viktiga mål rörande yttrandefriheten på nätet menar EFF att människor är fria att stämma för förtal för vad som postas på nätet, men att de ska rikta in sig på personen som skrev kommentaren, inte ägaren bakom ett diskussionsforum på vilket uppgifterna publicerades.

http://www.dontdatehimgirl.com
http://www.eff.org/legal/cases/ddhg/joseph_amicus_final.pdf