Nu har det hänt igen. Senast fick Kerstin Hallert sparken från Aftonbladet när hon klandrat SVT:s valutfrågare för "fesljumma frågor" innan första programmet sänts.

Nu har Helsingborgs Dagblads recensent, tillika deckarförfattaren Kristian Lundberg, lyckats med konststycket att kritisera en bok som inte finns. Britt-Marie Mattssons deckare "Fruktans makt" fanns med i Piratförlagets höstkatalog med en kort handlingsredogörelse, men Mattsson hann aldrig skriva boken.

Den 10 december hade Kristian Lundberg en deckaröversikt i Helsingborgs Dagblad. Han skriver: "Jag har läst ett femtiotal av höstens kriminalromaner. Det borde jag kanske inte ha gjort". Längre fram i texten sågar han Mattsson bok: "Mattsson är också hon en skicklig stilist, dessvärre räcker det inte till - intrigen är förutsägbar, personteckningarna schematiserade".

Helsingborgs Dagblad har tagit bort avsnittet om Mattsson på hemsidan, men med Google går det att få fram en cachad version.

Recensionen som Helsingborgs Dagblad raderat:
http://64.233.183.104/search?q=cache:ridQbu1z0k0J:gamla.hd.sekultur/artikel/detalj.shtml%3Fid%3D38923+%22Britt-Marie+Mattsson%22+%22Helsingborgs+dagblad%22+fruktans+makt&hl=sv&gl=se&ct=clnk&cd=1&client=firefox-a

Bild på Kristian Lundberg:
http://media.hd.se/image?2006/12/15/186016/largecht_kristian_lundberg_4.jpg