Två medlemmar i röda armé-fraktionen (RAF), även kallad Baader-Meinhof-ligan, kan komma att friges i slutet av januari för gott uppförande. Detta trots att de avtjänar livstidsstraff för terroristbrott.

Brigitte Mohnhaupt och Christian Klar arbetade med RAF under 70-talet och dömdes båda till livstids fängelse för kidnappning och mord. Som en del av RAF:s "andra generation" som tog vid efter grundarnas självmord, ledde Brigitte Mohnhaupt kidnappningen 1977 av den västtyske arbetsgivarföreningenschefen Hanns-Martin Schleyer. Han hittades död efter 44 dagar.

De har båda avtjänat längre fängelsestraff än några andra tidigare RAF-medlemmar, och det är förrutom dem bara två andra medlemmar som fortfarande sitter i fängelse.

Ingen av dem har uttryckligen tagit avstånd från RAF eller tron på en våldsam revolution. Christian Klar berättade i en intervju 2001 att han fortfarande ville att Tyskland skulle få en "nystart" och att han aldrig skulle få för sig att avsvära sig det RAF gjorde eftersom han "inte överväger att återuppta den väpnade kampen".

http://www.rafinfo.de
http://www.baader-meinhof.com