Sökhistoriken från sammanlagt 21 miljoner sökningar hos America Online (AOL) har lagts ut på Internet. Totalt är 658 000 kunder drabbade.

Informationen visar exakt vilka ord kunderna har sökt efter på AOL Search. Visserligen man inte lagt ut användarnas namn i klartext, däremot deras användarnummer.

Det var några anställda på AOL som på eget bevåg, utan företagsledningens tillstånd, lade ut informationen i syfte att "locka till sig akademiker". AOL beklagar det inträffade.

Sökhistoriken togs snabbt bort från AOL:s webbplats, men hann kopieras och finns nu tillgänglig på många andra ställen på Internet.

En av dem som drabbats är den 62-åriga kvinnan Thelma Arnold. En reporter på New York Times lyckades med hjälp av hennes användarnummer ta reda på hennes identitet. Reportern ringde upp henne och berättade bland annat att han visste att hon under de senaste månaderna sökt efter "singelmän över 60", "resor till Italien" och "hundar som kissar överallt".

- Herregud, det är ju hela mitt privatliv. Jag hade ingen aning om att det var någon som tittade över min axel, berättade den chockade damen.

Sök i AOL-databasen:
http://www.aolsearchdatabase.com