Den femte september förbjöds Google News att använda material från alla franskspråkiga belgiska tidningar och den tyskspråkiga tidningen Grenz Echo.

En belgisk domstol slår fast att dessa publiceringar strider mot upphovsrättslagstiftningen och lagstiftningen för databaser. De beordrar därför Google att plocka bort alla artiklar, fotografier och all grafik av fransk- och tysk-språkiga belgiska utgivare från alla sina webbplatser mot ett vite på 1 000 000 euro per dag. Google beordrades också, mot ett vite på 500 000 euro per dag att publicera domen på den belgiska webbplatsen under fem dagar.

Google har nu tagit bort materialet från den belgiska sajten, men publicerade först inte domen. Men efter att ha fått avslag på sin överklagan, så gick företaget även med på att publicera domen, skriver MediaGuardian.

Maragaret Boribon, på den belgiska utgivarorganisationen Les Journaux Francophones Belges som uttalar sig för organisationen Copiepress säger att många andra europeiska länder är intresserade av att delta i stämningen mot Google News. Hon nämner bl.a. Frankrike, Holland, Österrike och Norge.