En av Nationalsocialistisk Fronts (NSF) kandidater i riksdagsvalet i höst, Daniel Höglund, har fått sparken från sin arbetsplats. Från fackförbundet är han sedan tidigare redan utesluten.

Det var när en lokaltidning uppmärksammade att partiet NSF ställer upp i valet i höst som arbetsledningen på byggföretaget BIAB där Höglund är anställd beslutade att göra sig av med medarbetaren.

Enligt Höglund själv ska han blivit uppkallad till ledningen av sin arbetsledare där man hänvisade till tidningens artikel och förklarade att han inte längre är önskvärd. Vid ett möte som sedan hölls den 2 maj meddelade företaget att Höglund skulle sparkas på grund av "arbetsbrist".

Fackförbundet Bygg 6:an Västs ordföranden Arnold Pettersson meddelar för tidningen Ttela att det inte krävs någon uppsägningstid alls ifall det beror på personliga skäl, och förklarar vidare att man från Byggnads sida uteslöt ett antal medlemmar för några år sedan på grund av deras nazistiska värderingar.

Höglund själv har tidigare blivit utesluten ur fackförbundet Metall. På Arbetsdomstolen, där man avgör arbetsrättsliga frågor, säger juristen Ola Björstrand till tidningen Ttela:
- Men det är inte enbart vad man gör på arbetet som behöver vara skäl till uppsägning, även hur man agerar utanför arbetet kan spela in.

Uppenbarligen är numera politiska åsikter skäl för uppsägning ...?

Nationalsocialistisk Front:
http://www.nsfront.info

Byggföretaget BIAB:
http://www.biabbygg.net/