En liga av Robin Hood-inspirerade tjuvar, som klätt ut sig till superhjältar stjäl dyr mat från exklusiva restauranger och delikatessaffärer och ger till de fattiga. De jagas nu av polisen i Hamburg.

Ligans medlemmar är förtjusta i att injicera humor i sina räder, vilka vilar på den förvirring de väcker med sin närvaro. Efter att ha stulit nötköttfiléer, champagne och rökt lax från en gourmetaffär på exklusiva Elbastrasse, gav de kassörskan en bukett av blommor innan de rusade iväg.

Det senaste rånet är en del av ett mönster som löper över de senaste månaderna, som påvisar att tjuvarna noga övervägt valt sina mål för att belysa vad de upplever som ojämlikheter inbyggda i det tyska samhället.

Gänget rånade en gourmetaffär i april och utlöste en massiv polisutredning som kostat skattebetalarna drygt 250 000 utan att en enda arrestering har gjorts. De lämnade de en lapp efter sig som sa: "Utan krafterna hos superhjältarna, kommer det vara omöjligt för vanligt folk att överleva i miljonärernas stad."

Polisen säger att de koncentrerar sin utredning på ett löst nätverk av anarkister och missnöjda personer kallade "Hamburg in Vain", till vilket de tror att superhjältarna hör. Men de erkäner att det är en viss stil och skicklighet kring rånen, vilket indikerar starkare kriminella element också.

Gänget ligger också bakom svarta marknadens biobiljetter som de distribuerar gratis till de fattiga, och de har skrivit flygblad som förklarar för passagerare hur man lurar biljettkontrollanter på stadens tunnelbana och bussar.

Enligt Infoshop har polistalesmannen Bodo Franz gjort följande uttalande:
- De försöker göra kriminalitet roligt men är politiskt motiverade.