En webbplats som skriver satiriskt om scientologen Tom Cruise och hans fästmö Katie Holmes hotas nu av stämning. Webbplatsen ScienTOMogy.info som förlöjligar Tom Cruise och Katie Holmes genom videoklipp och skrivna kommentarer hotas nu av stämning på grund av att domännamnet liknar scientologikyrkans för mycket.

I ett brev skriver de juridiska representanterna för scientologirörelsen:

"Ni meddelas härmed att registreringen och användandet av det här domännamnet på detta sätt falskeligen associerar ert namn med vår klient, Scientologikyrkan. Det faktum att ni bytt ut en bokstav (l mot m) skyddar er inte från varumärkesintrång."
Scientologikyrkan är känd för att tysta sina motståndare - senast skapade de rubriker när de tvingade bort scientologkritiska webbplatsen "Operation Clambake" från Google med hjälp av USA:s Digital Millenium Copyright Act.

Representanter för den nya zeeländskbaserade sajten menar att sajten tydligt klarlägger att den inte har någon koppling till scientologikyrkan eller Tom Cruise, utan enbart är gjord för att uppmana till debatt inom yttrandefrihetens gränser:

"Sajten är strikt satirisk och enbart för underhållning. Den innehåller inga fakta och hävdar inte att den gör det och den är helt icke-kommersiell."
http://www.scientomogy.info
http://www.xenu.net
http://www.flashback.se/flashbacks/scient.php