Ett café och en restaurang i Gamla Stan i Stockholm utsattes i början av augusti för hatbrottsrelaterad skadegörelse. Det var efter att personalen på det populära gaystället Torget hade gått hem som någon kastade stora gatustenar mot dess fönster, och skadade fyra rutor. Ungefär samtidigt kastades gatustenar även mot caféet Kaffekoppen, några kvarter därifrån. Sedan rispades rutorna med stora cirklar.

Gärningsmännen verkar dock ha tagit fel på ställe vad gäller skadegörelsen mot Kaffekoppen, då det är det grannliggande systercaféet Chokladkoppen som är det uttalade gaystället.

Gemensamt för de två fallen var att gärningsmannen målat två svarta pilar på grön bakgrund på stenarna - samma logotyp som den nynazistiska organisationen Nationell Ungdom använder.

Tidningen Nationellt Motstånd har haft kontakt med de som utförde stenkastningen, och publicerar på sin webbplats aktivisterna redogörelse för varför de angrep gaycaféerna.

Nedan följer aktivisternas egen berättelse:

Bakgrund

Man har länge negativt särbehandlat patrioter i svenskt rättsväsen, hittills har fokuseringen riktats mestadels på den enskilda individen. I domstolar har sagts att de som är patrioter bör få hårdare straff eftersom de utfört de eventuella brotten i ett mer ondskefullt syfte. Detta ganska klumpiga övertramp av devisen ”likhet inför lagen” har kritiserats t.o.m. av etablissemangets egna jurister. Man har nu därför finslipat sin taktik en aning

Den sionistiska lobbygruppen Anti-Defamation League har länge i USA utövat starkt lobbyarbete för att få igenom begreppet ”hate crime” vilket man även lyckats med. Det hela går i korthet ut på att brott som kan hota det nuvarande antipatriotiska styret i västvärlden ska räknas som "hate crime". Givetvis dröjde det inte förrän Sverige importerade modellen. Som i ett trollslag lanseras ordet hatbrott i olika medier. Hatbrott ska nu utredas fortare, ges mer resurser och högre straff. Det är direktiv som polisen får varje gång en åklagare anser att ett fall kan rubriceras som hatbrott. Som i ett led i denna lansering använder man även homosexuella som offer och ett skäl till att hatbrottsklassificeringen verkligen är viktig. Detta givetvis för att man vill få bort fokus på att lagarna egentligen är till för att skydda etablissemanget. Det ska inte synas att man försöker tysta den sanna oppositionen.

Nu i dagarna har Stockholm Pride använts som en medial språngbräda i lanseringen. Hela deras evenemang går i hatbrottets tecken, med inbjudna anti-patriotiska talare som helt okritiskt får sprida sina lögner. Att Stockholm Pride ställer upp som ”nyttiga idioter” mot patrioter och därmed även hela vårt folk kan bara tolkas som en krigsförklaring. Att ingen längre får kritisera homosexuella med ord gör givetvis att kritiker tar till andra metoder.

Från aktivisterna

Vi har under natten till måndag visat vår antipati med hela homosexlobbyn och deras ställningstagande i hatbrottfrågan genom att handgripligen agera mot några av deras caféer i Stockholm. Aktionen är en protest mot att vi inte längre får kritisera homosexuella med ord. Tills det är lagligt igen kommer vi istället att handla. Vi målade Motståndsrörelsens symbol på stenarna så att de som blev drabbade skulle veta vilka sympatier vi har. Organisationen har inte planerat aktionen. Vi har ingen övrig anknytning till Motståndsrörelsen men vi tycker att de bäst kämpar för ett fritt Sverige idag. Aktionen är även en protest mot de orättvisa domar som föll mot sju medlemmar i Motståndsrörelsen och deras ungdomsförbund Nationell Ungdom.