Radio Islams webbplats blir ännu en gång en fråga för polis och åklagare. Den här gången är det polisen i Malmö som ska granska webbplatsen efter en ny polisanmälan om hets mot folkgrupp.

Åtalet gäller en lista med 3 900 personer som hängs ut på webbplatsen under rubriken "Israels Nätverk i Sverige". Listan har under flera års tid varit föremål för polisanmälningar och olika utredningar. Samtliga gånger har Radio Islam friats, och polisen har inte bestämt sig ifall man ska inleda en förundersökning även denna gång.

Problemet för svensk polis är att i många länder är listan laglig. Det innebär att man inte kan få hjälp av landets myndigheter att utreda brottet, då dessa hänvisar till lagen om yttrandefrihet.

I september 2002 beslagtog polisen fyra datorer och Radio Islams grundare, Ahmed Rami, delgavs misstanke om hets mot folkgrupp och brott mot personuppgiftslagen. Men Ahmed Rami friades då han inte längre är ansvarig för webbplatsen. Senast i fjol lades ytterligare en förundersökning ned eftersom det var omöjligt att koppla webbplatsen till Ahmed Rami och Sverige.

Radio Islam har sedan flera år tillbaka sin webbplats på en server i USA, där den är helt laglig.

Listan som blivit anmäld finns på den här adressen:
http://www.radioislam.org/judemakt/person_index.htm