Nike har utan lov manipulerat ett skivomslag av hardcorebandet Minor Threats från 1984. I Nikes version har formgivarna ändrat "MINOR THREAT" till "MAJOR THREAT". Och mannen på omslaget i den uppdaterade bilden bär skor prydda av företagets logotyp.

Med denna affisch hade Nike tänkt sig att locka skateboardåkare till sin Skateboarding East Coast Tour. Nu blev det inte så, för Ian MacKaye, medlem i Minor Threat, gillade inte alls initiativet:

- Nike stal bilden och vi är inte glada. Nike är ett multinationellt företag som försöker lura den alternativa skatekulturen för att skapa en ännu större efterfrågan på sitt redan enorma varumärke. Nike representerar antitesen av vad Dischord (skivbolag) står för och det gör mig illamående att de försöker använda den här bilden för att få unga att tro att vi och Minor Threat på något sätt kan länkas samman med Nike. Det är vidrigt, säger han till musiksajten Pitchfork.

Nike drog tillbaka affischen, och publicerade en ursäkt på sin hemsida:

"På grund av skivans starka bildspråk och eftersom vår turné avslutas i Washington DC tyckte vi att det passade perfekt. Det var en dålig bedömning och vi skulle inte ha gjort detta utan att först konsultera Minor Threat och Dischord."
http://pitchforkmedia.com/news/05-06/28.shtml
http://www.nike.com/nikeskateboarding/v2/letter/index.html