Flashback har fått tag i det uppmärksammade e-mailet från biträdande yttre polisbefäl Bengt Lindström i Malmö som orsakade hans troliga avskedande och anmälan för hets mot folkgrupp.

Bengt Lindström uttrycker i e-mailet, addresserat till högsta kommunalrådet i Malmö, Ilmar Reepalu, hur upprörd han är över kommunens agerande rörande speciellt invandrare och äldrevården. Mer specifikt är han arg på hur staden behandlat en 98-årig man i Malmö som tvingats flytta runt på olika vårdhem fastän han önskat en permanent plats på ett ålderdomshem.

Brevet publiceras i sin helhet nedan:

Från: Bengt Lindström
Datum: den 19 April 2005 00:15
Till: Ilmar Reepalu
Ärende: Angående Gustav Holmström, 98 år

Hej, Ilmar

Både du och jag förväntar oss en trygg och behaglig ålderdom. Jag har de senaste dagarna följt turerna kring en gammal man i massmedia som inget hellre vill och har med all rätt krav på det svenska samhället att få en trygg tid i sina sista år i livet. Han har jobbat och slitit och betalt skatt efter sin förmåga i hela sitt liv och nu blir han utsatt för en omänsklig behandling genom att skickas runt som ett paket mellan olika så kallade vårdformer. Psykisk misshandel.
Han har rätt till ett eget boende enligt sin egna vilja med den hjälp han behöver. Punkt slut.
Du visar än en gång prov på din omänskliga sida som en desperat sosse i nöd. Malmö kommuns kassa tillåter faktiskt den lilla utgift som det innebär att låta Gustav och många andra pensionärer att leva ett bra liv i Malmö under sina sista levnadsår. Du måste naturligtvis ändra inriktningen på ekonomin och låta mer pengar gå till åldringsvården.
Dra in på ditt gigantiska understöd till alla jävla blattar i Malmö (läs Rosengård) och låt svenskarna som jobbat och slitit i ett helt liv för att bygga upp Sverige att få ta del av vårt välstånd.

Jag heter Bengt Lindström och jobbar som polisinspektör i Malmö sedan många år. Är för närvarande yttre befäl och chef för samtliga poliser i Malmö som jobbar i yttre tjänst.
Tänker inte stanna kvar i Malmö o bli pensionär. Jag har mycket stor erfarenhet o kunskap om Malmö och dess positiva o negativa sidor men nu är måttet faktiskt rågat.

Du är en representant för Malmö kommun och har visat ett synnerligt dåligt ledarskap med ett omdöme och brist på empati som är lika med noll. Sydnytt har dessutom försökt ställa frågor till dig som du på ett oförskämt sätt har vägrat svara på.

Hoppas du själv blir gammal o svag ganska snart och blir beroende på hjälp.
Fy Fan vad jag hatar dig och ditt jävla sosseparti.
Jag kräver att du tar en del av pengarna som du och dina jävla sossekollegor lägger på kriminelle Mohammed i Rosengård och satsar dompå våra svenska pensionärer istället.

Hälsningar från en 43-åring som skäms över att bo i Malmö.