Hovrätten dömde den 18 maj Leif Liljeström som ligger bakom den kristna webbplatsen Bibeltemplet till en månads fängelse. Han döms för att han publicerat inlägg som anses kränkande mot homosexuella.

Även ifall han friades på flera åtalspunkter, så fälldes han fortfarande för att ha varit delaktig i att sprida följande tre påståenden:

"Ju tidigare bögen får möta sin bödel, desto färre blir hans samlade synder."

"Syndaren bär sitt eget ansvar. Dödsstraff för sodomiter tydliggör detta ansvar.

"De män som inte uppbådar kraften att avstå från umgänge med andra män bör straffas med döden genom att hängas på pålar på stadens torg."

Författaren är dock inte Leif Liljeström utan någon som skrivit i hans gästbok. Han berättade i hovrätten att han funderat på att ta bort de hatiska inläggen, men att Gud och Jesus sagt till honom att de skulle vara kvar. Han dömdes därför för medhjälp till hets mot folkgrupp.

En av domarna höll inte med de övriga. Eftersom Liljeström faktiskt bemött de hatiska inläggen så kunde han, menade domaren, inte dömas för medhjälp utan skulle i stället fällas för brott mot lagen om ansvar för elektroniska anslagstavlor. Straffet skulle då ha blivit böter i stället för en månads fängelse som nu blev Liljeströms straff.

http://bibeltemplet.net