Flashbackfavoriten och författaren Hunter S Thompson dog på söndagen den 20/2 i sitt hem i Colorado. Allt pekar på att det rörde sig om självmord.

Thompson dog av en skottskada som av allt att döma var medvetet utförd. Det ska dock tas i beaktande att han många gånger tidigare varit oaktsam med sina vapen och att han gärna sköt på grannar och andra ovälkomna besökare.

Thompson började som sportjournalist i amerikanska flygvapnet och arbetade sedan på ett antal olika små tidningsredaktioner. Detta tråkade ut honom till en sådan grad att han på skoj började experimentera med journalistikens form. Bl.a. började han föra in utdrag ur sina egna dagböcker för att få en mer personlig ton i artikeln, oavsett om det handlade om sport eller politik. Hans nyfunna stil blev en oväntad succé och han fortsatte under hela livet med det som kom att kallas "gonzo"-journalistik.

Bland Thompsons mest kända böcker räknas "Fear and Loathing in Las Vegas" (filmatiserad 1998 med Johnny Depp i rollen som Thompson) och "Hell´s Angels".