Intervjuer

Denna intervjuserie publicerades i det månatliga nyhetsbrevet Flashback News Agency (FNA) mellan 2001 och 2002. Flera av intervjuerna uppmärksammades vid tidpunkten i etablerade medier och några av dem blev senare även utgivna i bokform. Vi utesluter inte att denna intervjuserie gör comeback i framtiden.

Krönikor och kåserier

Hunter S. Thompson, Tom Wolfe och Truman Capote inspirerade oss en gång i tiden att börja publicera krönikor på Flashback. Under åren 2000-2007 hade Flashback krönikörer som varje månad skrev texter för Flashback News Agency (FNA). Sammanlagt 156 krönikor publicerades, innan utgivningen av FNA upphörde i början av 2007.

Svenska e-zines

Under 1990-talet startas det mängder av digitala undergroundtidningar i Sverige, så kallade e-zines. I början spreds de via BBS:er, men senare främst via e-post och internet. Förutom innehållet så kännetecknades ett e-zine av textformat ASCII. De innehöll inga bilder, och ytterst sällan någon reklam.

Hackade webbplatser

Webbplatser hackas än i dag, men den verkliga storhetstiden var under slutet av 1990-talet. Vi dokumenterade under dessa år dataintrången i referens- och nyhetssyfte, och publicerade speglar och skärmdumpar av händelserna på Flashback.se.

Flashbacks - istället för reklam