Om Flashback

Flashback grundades 1983 som ett punk-fanzine. Sommaren 1995 lanserades Flashback på Internet, och våren 2000 startades diskussionsforumet Flashback Forum.

Nyhetsbyrån Flashback var främst aktiv mellan 1995 och 2006, och har idag en mer sporadisk rapportering. Vi fokuserar på nyheter från populärkulturens bakgårdar, och skriver helst artiklar när ingen förväntar sig detta.

Flashback har även startat bokförlag, skivbolag, varit en egen teleoperatör, erbjudit webbhotell, sänt piratradio, distribuerat bootlegs, producerat ett eget tv-program (Freak Out) och mycket, mycket annat. Vissa verksamheter är fortfarande aktiva, några är vilande, andra har upphört.

Flashback.se har inga intäkter. Det finns inga annonser. Inga donationer. Vi tjänar inga pengar på den här sidan. Vi spenderar bara våra egna pengar på den eftersom vi älskar det här.

Pressklipp

Genom åren så har Flashback förekommit i en mängd olika mediesammanhang, både positiva och negativa. Vi har här valt att samla ett urval av allt det som skrivits om Flashback genom åren. På samma sätt som Flashback förändrats med tiden, så har även medierapporteringen gjort detta.

Uppsatser

Flashback har genom åren förekommit i hundrals olika uppsatser och forskningsrapporter, och används återkommande som empiriskt underlag i akademiska studier. De flesta av dem är dessutom fortfarande tillgängliga för offentlig nedladdning.

Flashback: de första 30 åren (1983-2013)

Denna text skrevs för tio år sedan, när Flashback fyllde 30 år. En uppdaterad och omskriven berättelse om de första 40 åren kommer att publiceras senare under 2023.

Flashback.se från förr (1995-2000)

Kommer du ihåg hur Flashback.se såg ut på 1990-talet? Om inte, så har vi skapat ett arkiv för att påminna dig.

Flashback Förlag

Flashback Förlag är ett litet undergroundförlag som ger ut obskyra titlar i små upplagor. Ett komplement till den tryckta tidningen och för material som bättre passar sig i bokform.

Flashback Records

Flashback Records är ett spännande skivbolag som ger ut obskyra titlar i små upplagor. Ett komplement till den tryckta tidningen och för material som bättre passar sig på skiva.

Flashback Software

Flashback Software producerar annorlunda mjukvara. Alla produkter är gratis och skapade av Flashbacks läsare.

Flashback Television

Flashback Television startades redan 1989, och förutom att producera tv-programmet "Freak Out" så innefattar verksamheten även videoproduktion och en (ännu outgiven) dokumentärfilm.

Flashback News Agency (FNA)

Flashback News Agency (FNA) är ett nyhetsbrev som gavs ut av Flashback mellan 1995 och 2008. När utgivningen upphörde så hade nyhetsbrevet över 120 000 prenumeranter, och var till antalet prenumeranter nordens största nyhetsbrev.