Flashback Television

Flashback Television startades redan 1989, och arbetade då främst med att producera tv-programmet "Freak Out" (som visades på olika lokal-tv kanaler). Förrutom att vara produktionsbolag har Flashback Television även sysslat med videoproduktion samt arbetade under 90-talet med en (ännu outgiven) dokumentärfilm om internationell undergroundkultur kallad "Flashback - the Movie".

Freak Out (tv-program)

20 avsnitt, 30-45 min/program, 1990-1992 Programledare: Jan Axelsson & Hans Sukis

I början av 90-talet hade Flashback ett eget TV-program; 'Freak Out'. Programmet sändes på olika lokal-TV stationer i landet. Första programmet sändes 15 januari 1990 på 'Lokal TV Norrköping'. Senare kom även andra lokal-TV stationer i landet att ansluta sig; TV Stockholm, TV Linköping och Skellefteå TV.

Totalt gjordes 20 program. Innehöll i urval: intervjuer med Jean Beauvoir (ex. Plasmatics), L.A. Guns, Sator, Mark Kostabi, Ian Gillan, Nitzer Ebb, Johan Hagelbäck, Thee Temple Ov Psychick Youth (T.O.P.Y.) + reportage, kortfilmer, fanzinerecensioner och mycket annat.

Annons för Freak Out (publicerad i Ett Noll Ett, 1992)

Rob Lowes porrvideo (video)

9 minuter, 1994, Färgomslag, Slutsåld

Filmen som gjorde att Rob Lowe riskerade upp till ett 20-årigt fängelsestraff. Det hela utspelade sig på ett hotellrum i Atlanta, Georgia i USA och flickan var den 16-årgia Jan Parson. Det var också Jan som i smyg tog med sig videobandet från hotellrummet. Rob Lowe friades senare p.g.a. Jans uttalanden:

"Han är den bästa älskare jag haft och detta var den bästa sexstund jag haft. Fast jag hade lite ont dagarna efteråt. Vi höll på i fyra timmar non-stop, och Rob bjöd på en massa Ecstasy".


Omslaget till videofilmen

Artikel ur Expressen