Kalle Anka tar syra och tänker på bajs

katsotpb

I forumet "Humor" startades 2004 den numera legendariska tråden "Kalle Anka tar syra och tänker på bajs". Medlemmarna började ändra texterna i Kalle Ankas pratbubblor, och postade sedan sina förslag i tråden. Ett projekt som senare även kom att kallas "KATSOTPB".

Rasistiska påhopp, incest, dvärghets, prostitution, nazism, alkohol, självmord, homosexualitet och narkotika var bara några av ingredienserna. Ju mindre PK, desto roligare. En hel subkultur växte fram, och det skapades med tiden även egna hemsidor. Nyheter24 beskrev 2011 tråden som en av "Flashbacks tio roligaste trådar - någonsin".

Eftersom det inte är möjligt att posta bilder direkt på forumet, så postas bidragen på externa sidor som sedan länkades till från forumet. Efter att tråden varit aktiv i 2-3 år, så lanserades webbplatsen Kalle.tar.knark.net. Här kunde man publicera egna verk, skriva kommentarer och ge serierna betyg. Det fanns en topplista över de mest populära serierna, och det började även skapas serier med andra karaktärer. 91:an, Smurferna, Spindelmannen, Bamse, Tintin och Åsa-Nisse (som nu fick namnet AFA-Nisse) är bara några av exemplen.

Kalle.tar.knark.net existerade mellan åren 2006 och 2011, och hostades under denna period av Gottfrid Svartholm Warg (PRQ, The Pirate Bay) som även var aktiv i Flashback-tråden. Under 2012 lanserades Kalletarknark.net som snarare var en sorts länksida. Inget material låg fysiskt på sidan, men det fanns möjlighet att skriva kommentarer, rösta, samt posta länkar till nya bidrag. I slutet av året lanserades även Facebooksidan "Kalle Anka tar syra och tänker på bajs" (https://www.facebook.com/kalletarknark) som drygt tio år senare fortfarande existerar.

Kalletarknark.net stängdes ner 2013, och ersattes i början av spegelsajter (exempelvis http://kalletarknark.net.preview.binero.se), samt tråden på Flashback. På Reddit skapades en subreddit vid namn "r/kalletarknark" - som senare stängdes ner med motiveringen "This subreddit was banned due to being unmoderated" . I slutet av 2013 lanserades Kalletarknark.com som tillsammans med Kalle.tar.knark.net varit de två mest ambitiösa KATSOTPB-sidorna, och som snart tio år senare fortfarande finns kvar.

Hur många KATSOTPB-serier som skapats totalt genom åren är det nog ingen som vet. De Large som startade tråden på Flashback 2004 har skapat över 300 serier. Enligt vår uppskattning så har det sedan starten producerats över 4000 KATSOTPB-serier. Det största arkivet finns idag hos Kalletarknark.com som innehåller närmare 2500 serier.

Vi har här nedan valt att uppmärksamma ett urval av dessa serier. De vi tycker är bäst eller intressantast. Vi har enbart uppmärksammat serier där vi kan dokumentera källan. Majoriteten har postats i tråden på Flashback, men två av dem har kalle.tar.knark.net som källa. De flesta är baserade på Disneykaraktärer, men det finns även två undantag som visar hur KATSOTPB-serier med andra figurer kan se ut.

Vi vet inte vem som äger rättigheterna till dessa undergroundserier, och har därför valt att endast länka till de som sprider dem. Vi kan inte garantera att KATSOTPB finns kvar på nätet i framtiden. Men under tiden som de fortfarande existerar, så kan ni fortsätta njuta av dem här nedan. Vill ni läsa fler serier så rekommenderar vi följande två platser:

Flashback.org: Kalle Anka tar syra och tänker på bajs
https://www.flashback.org/t113845

Kalletarknark.com
https://kalletarknark.com


PK-träsket

Publicerad
2006-07-26
Skapad av
Rolz

Fulingen!

Publicerad
2007-03-19
Skapad av
De Large

Joakim blir bannad från Flashback

Publicerad
2007-06-14
Skapad av
Ferdinand
Källa
http://kalle.tar.knark.net/view_serie.php?id=1080

En dag i Jacks liv

Publicerad
2008-03-12
Källa
http://kalle.tar.knark.net/view_serie.php?id=1515