Nyligen publicerade webbplatsen Overclockers.com ett skämt, skrivet av signaturen "Andy". Han hävdade att han slaktat och byggt om en Apple Macintosh G5. Han berättade att han fått den kraftfulla datorn till jul, men att han gjort om den till en Windows-maskin genom att plocka ut innanmätet och satt in billiga PC-delar istället. Resultatet? 300 000 besökare till webbplatsen per dag samt dödshot via e-post.

Att de två huvudsakliga datorlägren i världen, Mac och PC, gärna skämtar om de "andras" tillkortakommanden är välbekant. "Andys" skämt ledde dock till starkare reaktioner än han väntat. Dödshoten haglade in i hans mailbox då han publicerat sin G5-historia på Overclockers.com. Budskapet var i det närmaste religiöst och avsändarna, högst sannolikt Macintosh-användare, hotade med evig förbannelse, brutal tortyr och ren avrättning.

Joe Citarella, ansvarig för att ha lagt upp texten (och även det fabricerade "bildbeviset" från Andy), menar att han aldrig upplevt något liknande. "Jag har aldrig varit med om en så känsloladdad reaktion som denna. Det var som en hel lavin rasade ...", förklarar han.
"Det visar förmodligen att Macintosh-användare betraktar sina maskiner på ett annat sätt än PC-användare. Vi har slaktat och byggt om Dell-maskiner tidigare men har aldrig ens fått någon reaktion på det ...”

Förövaren/skämtaren själv, "Andy", hävdar att det ju bara rörde sig om ett skämt och förvånas över att så många var så lättlurade. "Reaktionen hos Mac-användare var ungefär som om jag slaktat deras föräldrar eller sällskapsdjur. Helt sinnessjukt..."