Medieföretaget ETC startar en webbplats där bolagets aktieägare kan köpa eller sälja sina aktier. Att notera ETC på den "riktiga" börsen är fortfarande inte uteslutet, enligt bolagets styrelseordförande Nina Koivisto.

De senaste åren har ETC Produktion i Stockholm låtit förstå att företaget siktat mot en börsnotering i en inte alltför avlägsen framtid. Men av de planerna har det hittills inte blivit någonting. ETC:s grundare och huvudägare Johan Ehrenberg har förklarat att han inte är redo att notera bolaget av rädsla för att dras in i den spekulationskarusell som han menar omger publika IT- och medieföretag.

Nu lanserar företaget i stället en sida knuten till webbplatsen där nuvarande ägare och nya intressenter kan köpa och sälja aktier. I dagsläget äger 800 personer aktier i ETC Produktion AB.

- Vi vill ha in fler ägare i bolaget som kan föra en diskussion hur bolaget ska se ut i framtiden. Givetvis måste man också diskutera vad aktien är värd baserat på en realistisk värdering, säger Nina Koivisto till Dagens IT. Under 90-talet har ETC Produktion via nyemissioner dragit in tiotalet miljoner kronor som bland annat finansierat en etablering i Spanien.

ETC Produktion driver bland annat en reklambyrå och utbildningar inom IT. Ett antal tidningar ges också ut, bland andra ETC, Zon och Barn & Föräldrar. 1999 omsatte ETC drygt 35 miljoner kronor.