Mats Hinze, 29, har 1 228 700 kronor i obetalda p-böter - mest i Stockholm. Trots att han sitter i fängelse fortsätter felparkeringsavgifterna att droppa in. "Kompisar kör mina bilar och hjälper till att parkera fel", säger han till Aftonbladet. "Det är en protest mot statens förmynderi och vinstsyfte samtidigt som det är en nagel i ögat för vän av ordning", säger Mats Hinze.

Han har länge haft flera bilar, trots att han inte har körkort. Nu har han tre bilar som fortfarande körs omkring och samlar böteslappar. Han hävdar att han inte har parkerat bilarna alltför olägligt och trafikfarligt. "Jag vill inte vara till olägenhet för människor utan för staten. Dessutom blir de bortforslade då. Det är ett helt dagsprojekt att få tillbaka bilen och det kostar minst 1 500 kronor."

Mats Hinze har sedan 1992 åtalats för en rad brott. Olaga hot, rattfylleri, olovlig körning, våldsamt motstånd, skadegörelse, olaga affischering. 1998 dömde Svea hovrätt Hinze till sju års fängelse för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse och mordbrand. Domen fälldes sedan han anlagt branden i tennishallen på Lidingö och försökt spränga OS-statyn "Människan och Pegasus" på Millesgården i luften. Nu avtjänar han straffet på kriminalvårdsanstalten i Kumla.