Detta kunde man läsa i Expressen 2 oktober. Programmet "Söndagsöppet" i TV1 hade dragit in inslaget sedan de kom underfund med att åsnan bor på gården där Hans Scheike bor.

En halv dags arbete med inspelning och förberedelser resulterade i ett roligt och personligt TV-reportage om åsnan till den tävligen om roliga husdjur som "Söndagsöppet" har varje söndag. Att snutten om åsnan blev trevlig vet Scheike och hans kvinnor om - det berättade hon från TV1 som var med och spelade in den.

- Nu ska ni bänka er alla framför TV:n och ringa alla era vänner, sa hon två dagar innan sändningen. Det blev jättefint och hur roligt som helst, berättade hon vidare och var sprudlande glad över att kunna visa tittarna hur fin och uppfinningsrik en åsna kan vara.

Men... det räckte inte med att inspelningen blev bra, att åsnan är gullig och charmig och att inte någon i den "förfärliga sexsekten" framträder på något tydligt sätt - någon i programledningen fick stora darren, förmodligen sedan Expressen ringt och frågat hur de kunde ha med "Sexsektens åsna" i programmet. Fegt och räddhågat drog de in inslaget.

När Expressen frågade "Söndagsöppets" Annika Grom-Aschberg förnekade hon att inslaget stoppades för att åsnan ägs av en av Hans Scheikes kvinnor.

VIDEO OM ÅSNAN

Åsnan Sandro är som sagt otroligt charmig. Agneta har gjort en liten film om honom där han gör en massa hyss. Den är 12 min lång och säljes till självkostadspris; 80 kr + porto (20kr).

Bilder på Sandro:
http://www.livslust.t.se/insektens/sandro.jpg
http://www.livslust.t.se/insektens/sandro2.jpg

Filmen om Sandro kan beställas från:

Insektens Förlag AB
Box 7, 714 21 Kopparberg.
Email: scheike@algonet.se
Postgiro 11 37 09-0