Huddinge kommun vill bli av med Bandidos, och köpte därför deras klubbhus på exekutiv auktion för 4 miljoner kronor. Men Bandidos vägrar flytta.

Det var i januari som Bandidos flyttade in i en villa på Häradsvägen 102. Fastigheten ägdes av en privatperson som i sin tur hyrt ut huset till Bandidos. Ett hus som de sedan gjorde om till klubbhus. Eftersom ägaren hade stora skulder, så såldes fastigheten senare av Kronofogden på exekutiv aktion.

Enligt Kronofogden var auktionen välbesökt, men Huddinge kommun var den enda budgivaren. Att få bort Bandidos från villan visade sig dock vara lättare sagt än gjort. Trots att Bandidos skulle vara ute ur villan första september, är de fortfarande kvar i huset.

Orsaken är att man i Sverige har besittningsrätt, vilket gör att man kan motsätta sig en uppsägning. Vilket Bandidos gjorde. Istället är Bandidos numera hyresgäst hos Huddinge kommun, och betalar 17 000 kronor i hyra varje månad.

Vräkningen ligger nu hos Hyresnämnden, som ska avgöra ärendet i januari. Hyran som Huddinge kommun får in från Bandidos ska läggas i en pott för att stötta avhoppare från kriminella nätverk.

http://www.bandidosmcsthlm.se
http://www.payback.name/?p=7753
http://www.youtube.com/watch?v=hE9yhfOcR0Y
http://christian.ottosson.nu/tag/bandidos/