Telia Nemesis är ett Windows 95-program som enkelt och snabbt knäcker Telias 020-konton via FTP. Programmet ligger nu på version 1.3., och har hittills knäckt hundratals konton.

Programmet är gratis, och finns att ladda ner på adressen http://netking.ml.org/nemesis. Personen som utvecklat programmet är 16 år, och han kommenterar Telias bristande säkerhet påföljande sätt:

"Det är pinsamt att en 16-åring ska kunna göra ett program under en veckas tid som snabbt och enkelt knäcker koder till Telia konton. I runt en månad har programmet varit tillgängligt, och när Telia till slut bestämde sig för att göra något åt saken så var deras FTP nere i hela två veckor för "service". Under denna tiden kunde ingen Telia 020 abonnent t.ex ändra sina hemsidor etc. Jag undrar vad dom kör för servrar... NT på Intel burkar? Ha ha ha!"
Precis innan version 1.4. skulle släppas så åtgärdade Telia problemet. Telia Nemesis 1.4. kommer därför att släppas den 20:e juni (istället för den 10:e), och kommer då att gå till väga på ett annat sätt när det knäcker kontona.