Hyresnämnden beslutade idag att Huddinge kommun har rätt att vräka Bandidos MC från sitt klubbhus. Villan ligger på Häradsvägen 102 i Snättringe utanför Stockholm.

Huddinge kommun har försökt att bli av med Bandidos en längre tid. Fastigheten ägdes tidigare av en privatperson som i sin tur hyrt ut huset till Bandidos. Då köpte kommunen klubbhuset på exekutiv auktion för 4 miljoner kronor. Men Bandidos vägrade flytta.

Bandidos hävdade att de hade besittningsrätt, vilket gör att man kan motsätta sig en uppsägning. Istället blev Bandidos hyresgäst hos Huddinge kommun, och betalade 17 000 kronor i hyra varje månad.

För att säga upp ett förstahandskontrakt måste hyresvärden ha särskilda skäl, som att fastigheten använts på ett otillåtet sätt. Det är också vad Huddinge kommun åberopat i hyresnämnden. Daniel Dronjak Nordqvist (M), ordförande i kommunstyrelsen i Huddinge kommun, säger:

"Vårt främsta argument är att fastigheten använts på ett olagligt sätt. Vi har hyrt ut den som bostad men den har använts som föreningslokal."
Bandidos har nu tre veckor på sig att överklaga beslutet. Om ingen överklagan sker kan kommunen gå vidare med planerna för fastigheten.

http://www.bandidosmcsthlm.se
http://www.payback.name/?p=7753
http://christian.ottosson.nu/tag/bandidos/
http://huddinge.se/sv/Kommun-och-politik/nyhetsarkiv-for-kommun-och-politik/huddinge-far-ratt-om-bandidosvillan-i-hyresnamnden/
http://www.flashback.se/artikel/2814/vrakning-av-bandidos-avgors-i-januari