Lars Vilks dokumentation av stormen kring teckningen av Muhammed som rondellhund, visas nu som "musikalen" Dogs. Den innehåller bland annat "Life of Prophet M", där Vilks dras paralleller mellan profeten och Monty Pythons komedi Life of Brian. Vid premiären idag skadades en man lindrigt i ett tumult, och flera incidenter med motdemonstranter tvingade polisen att ingripa.

De drygt hundra personer som fanns i publiken vid den efterföljande debatten på ABF-huset i Stockholm blev vittnen till hur en ung kvinna mitt under Lars Vilks anförande ställde sig upp och började skrika åt konstnären och svinga en nyckelknippa i ett snöre. I det tumult som uppstod i samband med att kvinna fördes ut ur lokalen fick en man lindriga skärsår när kvinnan rispade honom i armen vid två tillfällen.

Dogs består av en dvd "med liveinslag". En sorts tolkning av det som hände i bakvattnet av rondellhundsteckningen. Tanken är enligt upphovsmannen att presentera ett konstprojekt på ett nytt sätt.

Det konstnärliga greppet att framställa profeten Muhammed som rondellhund har fått känslorna att svalla hos många troende muslimer som anser att han skändar profeten och alla hans anhängare.

Efter att Vilks i fjol skapat en skiss av islams profet i form av en rondellhund och en jude som en sugga, reagerade delar av den muslimska världen mycket negativt. Bland annat utfäste Abu Omar al-Baghdadi, ledare för terrornätverket al-Qaida i Irak, en belöning på 100 000 dollar till den som mördade konstnären Lars Vilks.

Dogs The Musical Trailer:
http://www.youtube.com/watch?v=nAQhZEN4-ws

Lars Vilks webbplats:
http://www.vilks.net/