Torsdagen den 5:e oktober 1995 skulle TV2:s "Månsson och Media" sända ett närmare 5 minuter långt inslag om tidningen Flashback. I inslaget nämndes bl.a. att tidningen i sitt tredje nummer publicerat en rättegångshandling där Siewert Öholm är åtalad för otukt med barn, försök till våldtäkt m.m.

TY2 ringde sedan upp Siewert Öholm för att fråga om han ville komma till studion och kommentera det hela. Siewert kunde gärna komma till studion (vilket han också gjorde) för att bl.a. yttra sig kring ett annat inslag gällande hur mycket pengar man är beredd att betala för en story.

När det sedan började nämnas om ett inslag kring tidningen Flashback tog saken en helt ny vändning. Siewert tänkte inte under några som helst omständigheter medverka i ett TV-program där detta inslag skulle vara med. Siewert ansåg att domen var gammal och glömd, och hänvisade vidare till att han hade barn som kunde ta skada av ifall detta blev "offentligt".

Vidare "hotade" Siewert med att stämma TV2 ifall de sände inslaget. Man valde därför i sista stund att plocka bort inslaget. På TV2 Malmö vet man idag inte om inslaget kommer att sändas eller ej. Inte heller om det i så fall kommer att redigeras om, eller ifall det kommer att sändas i den form det är för närvarande.

Man planerar bl.a. från TV2 Malmö att senare under hösten ha ett program med rubriken "Det fria ordet" där det kan bli aktuellt att sända inslaget. För ytterligare frågor, så går det att kontakta Siewert Öholm på följande e-post: kvaellsoeppet@svt.se.