Igår kom det tionde numret av al-Qaidas engelskspråkiga tidning Inspire. På sidan 10 kan man under rubriken "Wanted: Dead or Alive for Crimes Against Islam" läsa en en dödslistan med elva namn. Ett av dem är Lars Vilks.

De övriga tio namnen som finns på dödslistan är: Molly Norris, Ayaan Hirsi Ali, Flemming Rose, Morris Swadiq, Salman Rushdie, Girt Wilders (vi förmodar att de menar Geert Wilders), Stephane Charbonnie, Carsten Luste, Terry Jones, och Kurt Westergaard. Lars Vilks har kommenterat händelsen på sin blogg:

"En annan intressant nyhet är det senaste numret av Inspire Magazine. Två av de tre redaktörerna har man lyckats ta kål på men den tredje har fått ett nytt nummer. Här finns inspiration för den långtgående islamisten. I numret kör man som vanligt med aktuell dödslista och jag ser att intresset för min person inte har försvunnit. Faktiskt har en vacker placering i händelsernas centrum. Design- och text greppet är imponerande modernt. Texten nedan som beledsagar bilden skulle kunna platsa på en konstbiennal men skulle förmodligen betraktas som alltför genomskinlig ironi. Men i det här sammanhanget är det kalla fakta."
http://archive.org/details/Inspire.10
http://www.vilks.net/2013/03/01/1644-becirov-kommer-tillbaka-samt-inspire-magazine/
http://beforeitsnews.com/opinion-conservative/2013/03/yes-we-can-al-qaedas-english-mag-publishes-wanted-dead-or-alive-list-2590896.html
http://www.theatlanticwire.com/global/2013/03/al-qaeda-most-wanted-list/62673/
http://www.barenakedislam.com/2013/03/01/al-qaeda-publishes-its-latest-hit-list/