Efter att Radio Islams hemsida hunnit bli stoppad hos både Dataphone och Wineasy, så är de nu tillbaka ännu en gång på nätet. Nu på Flashbacks frihetsserver - en server startad av Flashback för att hjälpa personer och organisationer som fått sina hemsidor stoppade hos övriga uppkopplare.

Flashback erbjuder denna tjänst för att vi inte tror på censur, och för att vi anser att alla människor i samhället skall ha rätt till yttrandefrihet. Vi ställer dock kravet på att samtliga sidor måste följa svensk lag, (vilket också Radio Islam gör). De som bryter mot svensk lagstiftning stoppas omgående.

En intressant och inte helt obetydlig detalj i sammanhanget är också att både Dataphone och Wineasy nyligen (enligt Ahmed Rami) har erbjudit Radio Islam att återvända som kund, (kanske när de märkte att sidorna faktiskt följde svensk lag). Men, det fanns en hake.

Hos Dataphone skulle de (Radio Islam) få betala 395 kronor i månaden istället för 150 kronor i månaden, och hos Wineasy var priset 380 kronor i månaden mot det tidigare priset 100 kronor i månaden.

Wineasy och Dataphone erbjöd då istället Radio Islam en pp-domän (domänadress för privatpersoner). På så sätt skulle Dataphone och Wineasy också få bort uppmärksamheten som riktades mot dem som uppkopplare, och det skulle inte längre synas lika tydligt var Radio Islam låg. Samtidigt tjänar de en hacka på det hela, då Radio Islam helt plötsligt skulle få betala 3-4 gånger så mycket för sin hemsida.

Radio Islam finns nu numera på adressen:
http://flashback.se/~rislam