Medlemmarna i Tuttrevolution kräver respekt för kvinnokroppen. De tänker skaffa den genom att visa brösten. I lördags badade medlemmar i aktionsgruppen Tuttrevolution topless på upplevelsebadet Gustavsvik i Örebro. Tidigare aktioner på svenska badhus har slutat med att toplessbadarna avvisats sedan andra badande klagat. Men i Örebro gick det bra att bada topless.

En och annan badare höjde förvånat på ögonen, men ingen gjorde någon affär av det. Från Gustavsviks sida hade man vetat om aktionen sedan i onsdags. Från badets sida är hållningen att det inte finns något förbud att bada topless, att topless-bad mera handlar om en social kod. Om många gäster skulle ha klagat och tagit anstöt så skulle man be dem att klä på sig eller avvisa dem. Men så länge ingen klagade så ansåg Gustavsvik att det gick bra att bada topless.

Redan för några år sedan började aktionsgrupper bada topless på badhus, främst i svenska storstäder. Medlemmarna är kvinnor och män som tröttnat på att kvinnokroppen ständigt sexualiseras.

Anledningarna till att Tuttrevolution kräver rätten att få bada topless är flera. Medlemmarna vill dels att kvinnor ska kunna få välja att bada med bar överkropp. Man menar också att kvinnokroppen sexualiseras allt mer. Ett exempel på att sexualiseringen gått för långt är bikiniöverdel för dagisbarn och små, små bh med stoppning för mellanstadieflickor.

http://tuttrevolution.blogspot.se
http://twitter.com/Tuttrevolution
http://www.facebook.com/pages/TUTTREVOLUTION/155638657832612