Den engelske poeten och super-ockultisten Aleister Crowley (1875-1947), av Englands press kallad "Världens ondaste man", ska nu bli filmfigur. Efter många turer och en mängd olika avsomnade projekt under decenniernas gång verkar det nu som om "The Great Beast" kommer att synas på vita duken.

Filmen, "Aleister Crowley - Revolt of the Magicians", skrivs av amerikanerna Lon DuQuette, Crowley-expert och författare till ett flertal bästsäljare om ockultism i Crowleys tradition, och Jim Bratkowski från produktionsbolaget Cinemagic. I slutet av 2004 börjar inspelningarna i England och USA.

"Det mest utmanande i det här projektet blir att välja ut vilken del av hans liv man ska fokusera på i berättandet. Ju mer man läser om Aleister Crowley, desto mer vill man veta.", förklarar en av filmens producenter, Michael Schrager.

Bara under de senaste åren har tre nyskrivna Crowleybiografier kommit ut på marknaden och intresset för Crowleys egna böcker bara tycks växa och växa. Tidigare har Iron Maiden-sångaren Bruce Dickinson arbetat på ett filmmanus om den kontroversielle poeten och magikerna Crowley. En oberoende filmproduktion om Crowley ska enligt uppgift ha ägt rum i Spanien under de senaste åren. Men nu verkar det alltså som om amerikanska producenter hinner allra "först till kvarn".