Flashback har startat försäljning av t-tröjor, hoods, sweatshirts och muggar. En webbshop med endast unika Flashback-prylar.

I över 10 års tid har läsare kontaktat oss regelbundet och frågat varför vi inte säljer Flashback-tröjor. Ett undantag gjordes 1998, när Flashback fyllde 15 år. Då tryckte vi upp 200 tröjor (hälften svarta, hälften röda), men dessa fanns aldrig till försäljning. Istället gavs dessa bort till medarbetare och läsare som på ett eller annat sätt hjälpt oss. På senare år har till och med "bootlegs" dykt upp. T-tröjor producerade av läsarna själva ...

Huvudproblemet med att producera t-tröjor har varit logistiken. Vi har i korthet varit värdelösa på att leverera (läs: långa leveranstider). Det som beställs levereras förvisso, men många gånger med allt för lång leveranstid. Bakgrunden är att det hela tiden finns så mycket annat att göra som för tillfället känns viktigare.

Under 90-talet hade vi något som vi kallade "Flashbacks nyttoförsäljning". Där sålde vi produkter som inte fanns någon annanstans. Udda filmer, dokumentärer och manualer, saker som på ett eller annat sätt kompletterade Flashback och det vi skrev om.

Men efter 10 år har vi till slut hittat en lösning på logistiken. Vi har för närvarande försäljning av t-tröjor, hoods, sweatshirts och muggar. Leveranserna sköter nu istället tryckeriet åt oss (för att garantera korta leveranstider). Vi har valt att endast använda oss av kvalitetströjor, vilket förvisso gör dem något dyrare men å andra sidan håller de längre. (Detta var ett av problemen med de tröjor vi tryckte upp 1998, kvaliteten var något ojämn vilket resulterade i att vi valde att inte sälja dem).

Hur länge vi kommer sälja dessa tröjor är ännu oklart, men historiskt så brukar vi gilla att trycka saker i begränsade upplagor. 1999 tillverkade vi 50 Zippotändare. Samtliga tillverkade av Zippo i USA, med livstids garanti. Tändarna sålde slut på nolltid, och är idag riktiga samlarobjekt.

Hur "Flashback Shop" kommer att utveckla är ännu något oklart, men nya motiv planeras inför framtiden. Vi kommer också att föra statistik över alla beställningar, och när någon tröja plockas bort från sortimentet så kommer vi att berätta hur många som sålts.

Flashback Shop:
http://www.flashback.se/shop/