Innan journalisten och författaren Hunter S Thompson tog livet av sig i februari, såg han till att författa ett spektakulärt avslut på sitt jordeliv. På begravningsceremonin i augusti ska Thompsons aska skjutas ut över hans egendom med en kanon, skriver webbplatsen imdb.com.

Kanonen ska placeras inuti en 16 meter hög staty föreställande en "gonzonäve", som i sin tur ska stå på en 30 meter hög pelare. "Det blir dyrt, men det är värt vartenda öre", säger Hunter S Thompsons änka Anita Thompson till Chicago Tribune.

Enligt de anhöriga var 67-årige Hunter S Thompsons självmord välplanerat och utlöst av en bristande livsaptit efter ett benbrott, ihållande ryggbesvär och en höftoperation. Efterfrågan på hans böcker har nu ökat dramatiskt. Supporterskaran likaså.

Öltillverkaren Flying Dog Brewery lanserar nioprocentiga Gonzo Imperial Porter som en "hyllning". Ett porträtt på den mytglade skribenten vars skelett pryder etiketten jämte citatet: "Jag hatar att förespråka droger, alkohol, våld och vansinne, men det har alltid fungerat för mig."