Djurrättsaktivister har startat ett e-postanfall mot företag förknippade med pälsindustrin. Ett egenutvecklat program ska krascha företagens servrar.

I mitten av februari startade en grupp djurrättsaktivister en denial-of-service-attack mot sju organisationer som är förknippade med pälsindustrin. Aktivisterna har utvecklat ett verktyg som ska se till att ett e-postmeddelande skickas automatiskt varje gång någon skriver ett meddelande på en chatt. Genom att dränka företagen i e-post under flera dagar hoppas aktivisterna kunna krascha företagens servrar.

Gruppen som ligger bakom attacken heter "The Electronic Civil Disobedience (ECD) against the Fur and the Vivisection Industry" och enligt ZDNet avser de angripa företagen Peek & Cloppenburg (P&C), Legacy Trading, The German Fur Institute (DPI), Fur Commission USA, Fur & Fashion GmbH, Maison de Bonneterie och MIFUR.

På ECD:s webbplats förklarar gruppen att de kommer att sätta press på de företag och institutioner som är ansvariga för att djur som rävar och minkar fortfarande hålls fångna i små burar för att dödas för pälsens skull efter några månader.