Flashback bygger pepparkakshus 2016

I "Flashback bygger pepparkakshus 2016" hittar vi bidrag som "pepparkaks(kort)hus" (ett korthus byggt av pepparkakor), en studie i västerländskt förfall, borgar, insnöade gårdar och givetvis massor med julstämning. Tyvärr saknas bilderna på två av tävlingens bidrag, inklusive det vinnande bidraget "Degosaurus" (som hävdade att det inte var istiden som tog död på dinosaurierna, utan att det var juletid som avslutade deras herravälde).

Årets vinnare

1. modig.hemma - Degosaurus (47%) 2. Snuffelbutt - Välkomna till borgeN (18%) 3. Illusioner - Fjölvi! (16%)

Degosaurus
Pepparkakshuset är byggt av: modig.hemma
Bidragsförklaring: Det var inte en istid som tog död på dinosaurierna. Nya rön visar på att det var juletid som avslutade deras herravälde. Nu har forskare lyckats kartlägga ursprungsrecepten till dinosaurierna med hjälp av maginnehållet från grottmänniskor inkapslade i bärnsten. Har vi människor lärt oss något efter all denna tid eller kommer samma misstag att begås igen? Faller väl på regel 3. Men den är stor som ett hus (pepparkakshus)... och stegosaurus betyder taködla
Välkomna till borgeN
Pepparkakshuset är byggt av: Snuffelbutt
Bidragsförklaring: Välkomna till borgeN, detta bitterhetens boning där det göms hemligheter bakom den extra väggen man ser på högersidan. Till vänster om porten skådar vi ett familjevapen och innanför kan man skymta en vapensköld. Det hemska djuret som vaktar borgeN är en blandning mellan ett flått mumintroll och en hund. Ingen vet varför.
Fjölvi!
Pepparkakshuset är byggt av: Illusioner
Bidragsförklaring: Illusioners bidrag för tävlingen 2016 är härmed inskickat.
"Lunes pepparkakshus"
Pepparkakshuset är byggt av: Lunes
Bidragsförklaring: Lunes pepparkakshus
Trollhuset
Pepparkakshuset är byggt av: BewilderedHulder
Bidragsförklaring: Tipp tapp, tipp tapp, tippi tippi tipp tapp. Se, nu kommer tomtar upp ur vrårna. Då stampar trollen iväg, men var tar dem vägen då? Jo. Nu är det så här att trollen springer till skogs och slänger igen dörren med ett brak och kommer inte fram igen förrns Tjugondag Knut. Notera att det här trollet hade så bråttom att svansen sitter fast hela julhelgen. Nåja.
Insnöad i norrskenet.
Pepparkakshuset är byggt av: Allaballawalla
Bidragsförklaring: Årets bidrag bjuder på en resa tillbaka i tiden, till en tid då snön låg så djup att hela gårdar snöade in och bara taket var synligt. När snön väl har lagt sig reflekterar den norrskenet så att det gnistrar i alla möjliga färger.
"Huset"
Pepparkakshuset är byggt av: edse1991
Bidragsförklaring: Alla har vi hört historien om de tre grisarna och vargen. Men det man aldrig får höra är att det fanns en fjärde gris, den late. Denne fjärde gris byggde sig ett korthus. Detta var det första hus som vargen kom till eftersom den late grisen inte gått långt. Men när vargen skulle pusta och blåsa omkull huset gick det inte för den late grisen hade fuskat och använt lim, så vargen gick vidare. Av detta lär man att det lönar sig att vara lat och fuska.
Contemplating the downfall of civilisation.
Pepparkakshuset är byggt av: panzer-siddhartha
Bidragsförklaring: Contemplating the downfall of civilisation. En studie i österländsk buddhism och västerländskt förfall.

Om du vill läsa mer om tävlingen, omröstningen och vad medlemmarna tyckte om de olika bidragen, så finns diskussionerna kvar på Flashback Forum.Flashback Forum: Flashback bygger pepparkakshus 2016