I Australien går ett populärt barnprogram som heter "Play School". Men nu har ett inslag fått både barnministern och kommunikationsministern att gå i taket. Så vad handlar det om? Våld? Dåligt språk? Nej, det som båda ministrarna fördömt hände i ett avsnitt som visades nyligen, där en flicka säger "Mina mammor ska ta med mig och min vän Mery på tivoli", samtidigt som en bild på två glada lesbiska mödrar visas.

Detta blev för mycket för de båda männen. Kommunikationsminister Daryl Williams menar att ämnet är "olämpligt" för tittare i den åldern, och barnminister Larry Anthony säger att TV-kanalen ABC, som programmet sändes på, har blivit "för politiskt korrekt". Men Claire Henderson, som är chef för barntelevisionen på ABC, försvarar inslaget med att "Play School" ska skildra mångfalden bland australiensiska barn, och inkludera alla typer av ras, religion och familjesituationer".

Ministrarnas reaktion kan tyckas vara illa nog, men som om det inte vore nog med homofobi i den australiensiska regeringen så offentliggjorde även landets premiärminister John Howard, dagarna innan Play School-bråket, en ny lag som förbjuder homoäktenskap och hindrar homosexuella att adoptera barn från utlandet.