DMX och ett 50-tal andra syntetiska droger bjuds ut på Internet av ett företag i skånska Bromölla. De flesta preparaten är kemiskt nära besläktade med ecstasy, LSD och amfetamin.

DMX är en opiatliknande läkemedelssubstans som inte finns hos något svenskregistrerat läkemedelsföretag. I många av de saluförda drogerna har endast en atom bytts ut i den kemiska konstruktionen jämfört med till exempel LSD och amfetamin, skriver Sydsvenska Dagbladet.

Drogerna levereras direkt till köparens adress. Det sker helt lagligt eftersom de inte ens har klassificerats som hälsofarliga.
- Tyvärr finns det en väldigt liten kunskapsbild över de här preparaten och utan underlag kan vi inte agera, säger Bertil Pettersson, utredare på Folkhälsoinstitutet.

Även polis och åklagare står maktlösa.
- Det finns ju inget brott, konstaterar Anders Gustafsson, tillförordnad kommissarie på Malmöpolisens narkotikaenhet. Drogerna framställdes i forskningssyfte redan på 1960-talet, men först på senare år har en del av dem narkotikaklassats, exempelvis preparatet 2C-B.

Relaterade adresser:
http://www.chemlab.biz
http://www.droger.nu
http://www.naturensdroger.nu
http://www.smartbar.nu
http://www.vikingchem.nu

Information om kemikalierna:
http://www.erowid.org