Författaren Michael Moore ligger på New York Times bästsäljarlista med sin bok "Stupid White Men". Boken är en bitsk kritik mot USA och framför allt mot regeringen Bush. På senare tid har han även tagit sig ton mot den nuvarande amerikanska regimen genom en serie föreläsningar i USA.

Med stöd från undersökande journalister som Mike Ruppert och dennes ofta hackade webbplats www.copvcia.com, visar Moore att ett flertal internationella underrättelseorganisationer kände till attentatet mot World Trade Center och Pentagon innan det skedde. Och att motsvarande instanser och beslutsfattare i USA undvikit att reagera för att attackerna passade deras syften utmärkt.

Vilka är syftena? Afghanistan måste säkras eftersom det finns oexploaterade oljekällor under de forna Sovjetrepublikerna norr om landet. En pipeline har sedan länge varit projekterad genom Afghanistan. Men även på kort sikt gjorde vissa grupper sig förmögenheter på att känna till "9-11" innan skraporna föll. Optionshandel för fallande United Airlines- och American Airlines-aktier ökade med åtskilliga hundra procent, vilket vanligtvis får olika länders underrättelseorganisationer att haja till - en slags föraning om att något oväntat är på väg att hända. Inga andra flygbolag var berörda av den onormala optionshandeln. Och vem var chef för den del av Deutsche Bank som skötte stora delar av optionshandeln om inte en före detta CIA-chef? Och hur kunde det komma sig att han avgick bara någon vecka efter 9-11, frågar Moore och Ruppert.

Familjerna bin Ladin och Bush har gjort affärer tillsammans i flera decennier och det har aldrig varit någon hemlighet, hävdar Michael Moore. De 24 bin Ladin-familjemedlemmar som befann sig i USA tilläts flyga ut ur USA i privata jetplan dagarna efter den 11 september utan att någon ens höjde ett ögonbryn.

Michael Moore är övertygad om att "9-11"-utvecklingen är ett krig mot USA och dess folk och inte mot internationell terrorism. I det att oljan i rask takt sugs upp ur jordens inre, krävs nya och rikare territorier. Och lite krig och lögner på vägen dit är aldrig fel. Speciellt inte om man som USA:s president tillhör en släkt med starka investeringar i krigsindustrin ...

Paranoida konspirationer eller grymt cyniska drag i USA:s internationella schackspel? Ta en titt på Mike Rupperts informativa webbplats "From The Wilderness" och bedöm själv.

http://www.copvcia.com